Ultimate Frisbee

Ultimate (ook wel bekend als Ultimate Frisbee) is een snelle en spectaculaire teamsport van 7-tegen 7 die door het grootste deel van de frisbeespelers in Nederland wordt beoefend. Het wordt gedaan in competitieverband, op (internationale) toernooien of in laagdrempelige City Leagues. Je kunt het doen op het veld, in de zaal of op het strand met een team van alleen mannen, alleen vrouwen, maar ook gemengd. De jeugd speelt zijn eigen jeugdspeeldagen in verschillende leeftijdsgroepen.

Het doel van de sport is om de frisbee te vangen in de eindzone van de tegenstander. De speler die in bezit is van de schijf mag niet lopen en de frisbee ook niet al te lange tijd vast houden. Het is de taak om de frisbee over te gooien naar teamgenoten. Wanneer de frisbee op de grond of buiten het speelveld komt, dan is het een turnover (het verdedigende team heeft nu bezit van de frisbee). Nu is het aan dit team de beurt om een punt te maken door de frisbee in de eindzone van de tegenstander te vangen.

Belangrijke elementen van Ultimate zijn techniek, snelheid en tactiek, maar ook uithoudingsvermogen, fairplay, teamgevoel en coördinatie. Kijk voor meer informatie op Wikipedia of Youtube.

R’damnit (Ultimate Rotterdam)

Wij zijn een groep enthousiastelingen uit Rotterdam die vroeger wel eens een frisbee over gooide in het park of op het strand, tot we in aanraking kwamen met de sport Ultimate Frisbee. We hebben eind 2012 een Ultimate Frisbee team in Rotterdam opgericht (deze bestond nog niet). Ons hoofddoel is om de sport Ultimate Frisbee naar Rotterdam te brengen door middel van beweging en gezelligheid. Eens per week verbeteren we ons niveau, zodat we ons kunnen profileren in de Nederlandse frisbee wereld. Vorig jaar zijn we naar de derde divisie gepromoveerd in de outdoor competitie. Voor de indoor competitie is dit ons eerste jaar dat we meedoen, maar de eerste dag zijn we meteen gepromoveerd naar de vierde divisie.

Kijk voor meer informatie en spectaculaire foto’s op onze website www.ultimaterotterdam.nl of op onze Facebookpagina.


Donderdag
19:00 - 21:00 uur
Trainingsavond